Beli Perabot IKEA Kini Lebih Mudah Melalui Personal Shopper IKEA Johor, NF Imtiyaz Enterprise

Beli Perabot IKEA Kini Lebih Mudah Melalui Personal Shopper IKEA Johor, NF Imtiyaz Enterprise | Sejak IKEA Tebrau dibuka, ia menjadi pusat tumpuan utama bagi mereka yang mencari perabot dan barang hiasan rumah. Tetapi bagi mereka yang jauh dari Tebrau, agak sukar untuk datang semata-mata membeli perabot, seterusnya perlu menguruskan penghantaran ke rumah pula. Kini, warga Johor sudah boleh menggunakan khidmat Personal Shopper IKEA Johor untuk membeli barang keperluan rumah tanpa perlu pergi ke IKEA Tebrau, melalui NF Imtiyaz Enterprise.

Beli Perabot IKEA Kini Lebih Mudah Melalui Personal Shopper IKEA Johor, NF Imtiyaz Enterprise

Kelebihan Personal Shopper IKEA

Perbandingan beli di IKEA online store, platform online store & Personal Shopper

Kenapa tak beli je guna IKEA Online store? Haaa kalau barang kita order adalah item kecil dan ringan memang lebih baik order direct dengan IKEA online store tapi kalau kita beli item besar dan berat, ia akan mempengaruhi kos penghantaran yang boleh mencecah RM2++.

Untuk platform online store pula, kebanyakannya hanya memenuhi kehendak bagi item kecil. Dan cas courier adalah berbeza belum termasuk kos unit barang.

Jadi memilih Personal Shopper yang lebih banyak memberi manfaat:
  1. Pembelian tidak terhad kepada jumlah atau saiz. 
  2. Kita lebih mudah berhubung dengan trusted seller kerana boleh pergi ke showroom. 
  3. Jumlah Service Charge (SC) pula bergantung kepada berat item. Kalau barang besar tetapi ringan seperti toys takdelah SC mahal. Owh yee tiada servis pemasangan, jadi sila lah DIY (Do it Yourself) sendiri.
  4. Jimat masa, tenaga dan wang kerana tak perlu ke IKEA Tebrau, tak perlu beratur dan menjimatkan kos perjalanan ke sana bagi yang jauh daripada Johor Bahru.

**Apabila musim Pandemik ni sesuai sangat untuk gunakan khidmat Personal Shopper

NF Imtiyaz Enterprise, Trusted Personal Shopper IKEA Muar, Tangkak dan Batu Pahat
 
Pengasas Personal Shopper Ikea Muar ini adalah pasangan suami isteri yang berkhidmat sebagai guru iaitu Cikgu Shahrul dan Cikgu Madihah (Kak Ya). Minat ini tercetus pada Ogos 2020. Tapi siapa sangka minat ini boleh membina mini showroom yang pada asalnya adalah tempat anak murid tuisyen dan belajar mengaji. Lokasi bersebelahan Sekolah Menegah Sains Muar dan stesen janakuasa elektrik TNB.

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

10 SOALAN vs 10 JAWAPAN

1) Di Muo/Tangkak ada Showroom@ Personal IKEA?
Ada

2) Siapa nama Personal IKEA tu?
Shahrul & Kak Ya

3) Macam mana kira harga?
Service charge (SC) ikut pada nilai harga & berat setiap barang

4)Macam mana saya nak tau SC barang tersebut?
PM Shahrul & Kak Ya

5) Mahal ke?
Anda pasti berpuas hati & happy

6) Macam mana nak beli?
Pembelian barangan IKEA melalui kami dengan 3 cara

7) Apa nombor handphone Personal Shopper Ikea tu?
Shahrul >>> klik disini 014-5068355

Kak Ya >>> klik disini 011-59629629

8) Ada buat COD (Cash on Delivery) ?
Tiada

9) Barang besar boleh order?
Boleh, setakat ini paling besar adalah katil

10) Showroom dibuka hari apa?
Akan dimaklumkan dalam group whatsapp
 
Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Terdapat ready stock item memudahkan pelanggan walk-in. Kebanyakan stok adalah hot selling. Tetapi jika tiada barang yang diinginkan, tiada masalah kerana Personal Shopper akan membuat trip beberapa kali setiap bulan untuk memenuhi kehendak pelanggan bukan sahaja Muar, Tangkak dan Batu Pahat tetapi dari Kluang pun ada tau. Mereka akan menunggu di perhentian Tol untuk penyerahan barang.
 
Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Pembelian barangan IKEA melalui NF Imtiyaz Enterprise dengan 3 cara:
1. Order awal & Transfer (Trip akan kami maklumkan dalam group ini)
2. Order semasa kami berada di IKEA (Order & Transfer)
3. Pembelian barangan di Showroom kami


Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Jika korang tak familiar dengan nama barang, boleh terus tengok katalog online dan snap gambar untuk memudahkan tempahan.
Melihat katalog IKEA

Everyday essentials under RM20

Lowest Price Wonderworkers
 
Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Di showroom juga ada menjual pelbagai rempah seperti rempah nasi beriyani, nasi khomok, mamak letops, nasi arab mendi, nasi daging utaqa dan banyak lagi.

Kaedah 2: Tempahan ketika jualan berlangsung di IKEA Tebrau
 
Lebih suka membeli dengan kaedah kedua sebab kadang-kandang ada promosi tengah berjalan di IKEA Tebrau. Contohnya semasa trip 12/12 yang lepas, Personal Shopper trip ke sana dan korang boleh terus melihat group untuk dapat update semasa secara langsung. Jangan risau kalau nak borong item besar sebab pengangkutan yang digunakan adalah lori.

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Contoh gambar yang diupdate ke dalam group. Haa masa ni cepat-cepat lah order ya. Untuk memudahkan korang survey harga dan SC yang dikenakan, boleh tengok senarai dibawah. Ini adalah senarai yang biasa pelanggan beli. Jika nak tahu lebih lanjut item lain boleh terus join group.

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Beli Barang IKEA Guna Personal Shopper IKEA Johor

Lihat Personal Shopper terima order daripada pelanggan. Memang banyak tempahan dan harga SC adalah berpatutan, sesuai dengan tenaga keringat mereka nak pergi ke IKEA Tebrau mengambil produk.

Beli Kain Norwex di Mini Showroom IKEA Muar

Bukan itu sahaja. Di showroom IKEA Muar juga menyediakan servis demonstrasi Norwex Microfibre. Jadi pelanggan yang walk in boleh mencuba keberkesanan kain kayangan ini.

Untuk maklumat lanjut,
boleh terus layari laman sosial media berikut:

Facebook:

Join Group Muar, Tangkak & Batu Pahat:

Join Telegram:

Lokasi showroom Muar:
NF Imtiyaz Enterprise, Lot 171, batu 1 3/4, Tanjung Agas, 84000 Muar Johor

No comments:

Post a Comment